Naast smoothies maak ik ook regelmatig milkshakes en ijsjes in de blender, zeker als het weer mooier weer is maak ik dit graag. Ook de milkshakes en ijsjes zijn uiteraard bereid met gezonde ingrediënten! Als je het mij vraagt is dit nog makkelijker te maken dan een smoothie, dus dat maakt het al extra makkelijk om het gewoon eens te proberen. En oh.. Lékker dat ze zijn!
(N)icecream met bevroren fruit
Ijs kun je heel eenvoudig zelf maken. het is misschien niet het schepijs wat je gewend bent, maar zeker net zo lekker en 10x zo gezond.
Wat je als basis kiest mag je zelf weten. Mijn voorkeur gaat naar soja yoghurt maar je kunt ook prima gewone yoghurt of kwark gebruiken. De hoeveelheid is afhankelijk van wat je wil maken. Persoonlijk doe ik dit vaak op gevoel en dat gaat eigenlijk altijd goed. Ik doe eerst een bodem yoghurt in de blender, en vervolgens voeg ik er bevroren fruit aan toe. Vaak kies ik voor bosvruchten-mix maar dit kan net zo goed met bevroren banaan, mango, ananas, aardbeien of kersen.
Voeg een aantal eetlepels bevroren fruit toe aan de yoghurt en mix dit met de blender goed door elkaar tot het fruit helemaal fijn is. Je kut het daarna eventueel nog even in de vriezer zetten maar dit is niet noodzakelijk. (Je hebt dan niet de structuur van schepijs maar persoonlijk vind ik het wel lekkerder! ;)).
Als topping kun je nog wat fruit of kokosrasp op het ijs doen voor je het serveert.
Gezonde milkshakes
Milkshakes worden gemaakt op basis van melk met een smaakje. De milkshakes uit de supermarkt of in een restaurant zitten vaak vol suikers terwijl je zelf heel eenvoudig een gezonde variant kunt maken.
Gebruik als basis 250 ml melk, dit kan ook plantaardige melk zijn. Voeg daarbij 125 gram bevroren fruit en mix dit goed door elkaar. Als je geen bevroren fruit hebt kun je ook vers fruit gebruiken. Voeg dan een handje ijsblokjes tijdens het mixen toe zodat het lekker koud blijft. Door bevroren banaan met yoghurt en ½ tl vanille te mixen krijg je een heerlijke vanille milkshake. Lekker old-skool!